HírekReceptek

Egy új, nagy sláger: a Túrós batyu! Kipróbálta már ezt a kiváló receptet?

Ön is megtalálhatja az ideális receptet a túrós batyu elkészítéséhez. Próbálja ki ezt a receptet, ami garantáltan leveszi a lábáról az egész családot!

A szükséges hozzávalók

A tésztához:4 dkg élesztő,8 dkg cukor,3 dl tej,60 dkg liszt,8 dkg olvadt vaj,2 tojás sárgája,1 vanília cukor,csipet sóA töltelékhez:50 dkg túró,2 tojás sárgája,1 vaníliás cukor,4 evőkanál kristálycukor,3 csapott evőkanál búzadara,1 citrom reszelt héja,2 tojás fehérje,ha szeretné, mazsola

Az elkészítés menete

Először is, az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, melybe már kikevertük az 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (kivéve a tejet) összekeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is. Ezután folyamatosan adagoljuk a tejet, a cél az, hogy egy lágy, jól nyújtható tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen duplájára kelni. Amíg a tészta kel, itt az ideje elkészíteni a tölteléket. A túrót összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a végén beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Amikor a tészta már megkelt, kinyújtjuk mintegy 2-3 mm vastagra, majd 8×8 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Minden négyzet közepére kerül egy evőkanálnyi töltelék, majd a széleket összecsípjük és meg is csavarjuk.

Ezután a batyukat sütőpapírral bélelt tepsihez rendezzük, és további 20 percig hagyjuk őket kelni. Végül megkenjük őket tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük őket.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.