1. Szükséges alapanyagok
Karaj 4-6 szelet, Kolozsvári szalonna 4-6 szelet, Vöröshagyma 1 db, Zúzott fokhagyma 2-3 gerezd, Só, Bors.
2. Elkészítési folyamat
A karaj szeleteket az előkészítés estéjén finoman kiklopfolom, megszórom sóval és borssal, majd alaposan megforgatom fokhagymás (6-8 gerezd) olajban.
A következő napon a húsokat paprikás lisztben forgatom végre. A kolozsvári szalonna szeletekeit kakastaréjosan feldarabolom és saját zsírjában aranybarnára sütöm. Félreteszem. Ebbe a finom zsiradékba sütöm a húst is, majd ezt is kiveszem a serpenyőből.
A mellékelt zsírt egy közepes lábasba öntöm, dinsztelek rajta egy vöröshagymát, majd hozzáadom a húsokat és felöntöm vízzel. Szükség szerint sózom, borsozom, még 2-3 gerezd zúzott fokhagymát teszek hozzá, majd fedő alatt puhára párolom.
Amikor már elpárolgott a nagy része vidéknek és egy sűrű, ízletes szószom lett, visszateszem a szalonna szeleteket és krumplipürével tálalom. Saját módszerem szerint gyönyörűen omlós és ízletesen szaftos lesz a hús, éppen úgy, mint ahogyan azt mindannyian szeretjük.