Receptek

Ezt a fenséges házi kifli receptet dicséri mindenki, amióta megtanultam!

Egy egyszerű recept, amelynek az elkészítése nem több, mint rögvest belevágni. Különlegessége, hogy nem szükséges a tészta pihentetése, és az élesztőt sem kell külön felfuttatni, egyszerűen a lisztbe kell morzsolni.

Az alapanyagok

50 dkg liszt,

3 dkg élesztő (esetleg dupla mennyiségű, 6 dkg porélesztő),

3 dkg margarin (vagy vaj, vagy zsír),

1 kávéskanál só,

1/2 evőkanál cukor (a barnacukor tökéletes választás),

3 dl tej.

Az elkészítés menete

A lisztet átmorzsolom az élesztővel, hozzáadom a sót, a cukrot, majd a margarint és a tejet. Alaposan összegyúrom az egészet.

Ha készen vagyok, kettéválasztom a tésztát. Én szoktam úgy előkészíteni, mintha pizzát készítenék, tehát 8 részre vágom, de természetesen 4 darabra is osztható, ebben az esetben kevesebb, de nagyobb kiflit kapunk. Nekem azonban a kisebb méretű kiflik jobban tetszenek.

A háromszög alakú részeket még tovább nyújtom, a kifliket pedig a nagyobb, szélesebb felüknél kezdve tekerem fel. Sütés előtt a tetejüket megkenem tejjel, majd 20 percig sütöm őket előre felmelegített, 200 fokos sütőben.

Próbálják ki, finom és friss falatok, amelyek még a pékség kínálatát is bátran felülmúlják!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET