Egy egyszerű recept, amelynek az elkészítése nem több, mint rögvest belevágni. Különlegessége, hogy nem szükséges a tészta pihentetése, és az élesztőt sem kell külön felfuttatni, egyszerűen a lisztbe kell morzsolni.
Az alapanyagok
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő (esetleg dupla mennyiségű, 6 dkg porélesztő),
3 dkg margarin (vagy vaj, vagy zsír),
1 kávéskanál só,
1/2 evőkanál cukor (a barnacukor tökéletes választás),
3 dl tej.
Az elkészítés menete
A lisztet átmorzsolom az élesztővel, hozzáadom a sót, a cukrot, majd a margarint és a tejet. Alaposan összegyúrom az egészet.
Ha készen vagyok, kettéválasztom a tésztát. Én szoktam úgy előkészíteni, mintha pizzát készítenék, tehát 8 részre vágom, de természetesen 4 darabra is osztható, ebben az esetben kevesebb, de nagyobb kiflit kapunk. Nekem azonban a kisebb méretű kiflik jobban tetszenek.
A háromszög alakú részeket még tovább nyújtom, a kifliket pedig a nagyobb, szélesebb felüknél kezdve tekerem fel. Sütés előtt a tetejüket megkenem tejjel, majd 20 percig sütöm őket előre felmelegített, 200 fokos sütőben.
Próbálják ki, finom és friss falatok, amelyek még a pékség kínálatát is bátran felülmúlják!