HírekReceptek

Falusi májgaluska – a legjobb levesbetét!

Hozzávalók:

10 dkg sertés- vagy borjúmáj (fiatal marhamájból is jó),

1 db egynapos zsemle,

1 tojás,

2 evőkanál olvasztott zsír,

1 kávéskanál nagyon finomra vágott hagyma,

1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,

késhegynyi törött bors,

késhegynyi majoránna (csak akkor használjuk, ha marhamájból készítjük),

só,

1 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

A májat alaposan megmossuk, leszárítjuk, megszabadítjuk az erektől, majd feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemlének a héját lereszeljük (megőrizzük és felhasználjuk a galuskában), majd a zsemlét vízbe áztatjuk. Egy kislábasban, egy evőkanál zsíron megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a zöldpetrezselymet és ezt is átfuttatjuk.

Az áztatott zsemlét jól kicsavarjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a ledarált májat, a tojást, a zsemlemorzsát, valamint a sót, a borsot és a megfuttatott hagymát protestzellymet. Jól eldolgozzuk az összetevőket, majd hagyjuk pihenni kb. fél órán keresztül. Forrásban lévő levesbe kanállal belefőzzük a galuskákat. Figyeljük a galuskákat, ha szétesnek, adjunk hozzá még egy fél kanál zsemlemorzsát és így főzzük be az egész adagot. Lassú tűzön főzzük 2-3 percig, majd egy galuskát kiemelünk és széttörünk. Ha a belső része nem sötétvörös, hanem rózsaszín, befejezzük a főzést és pár percig lefedve pihentetjük. Ez idő alatt a májgaluska elkészül.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.