Nem fog ez után senki más receptjére vágyakozni.
Szükséges hozzávalók:
50 dkg darált hús
kenyér
só
bors
1 tojás
3 db keményre főtt tojás
10-15 dkg reszelt sajt
olaj
2 dl tejföl
Az elkészítés útmutatója:
Készítsünk elő egy fasírtmasszát: vegyünk hozzá a felsorolt hozzávalókat, de a keményre főtt tojásokat, az olajat és a tejfölt tartsuk félre. Adhatunk hozzá egy kis petrezselyemzöldet és fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően (teszünk bele fokhagymát is).
Olajozzuk ki a kisebb tepsit, és simítsuk bele a masszát egyenletesen.
Félbevágjuk a keményre főtt tojásokat és eloszlatjuk őket a masszán (Ha a tojásokat egy kis bacon szalonnával körbetekerjük, még ízletesebb lesz!).
Locsoljuk meg tejföllel, majd megszórjuk a sajttal.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön kb 35-45 percig sütjük. (A képen még nincs rajta a tejföl és a sajt).
Egy tipp:
Ha nagy a család, bátran duplázzuk az adagot, pont, ahogy én is tettem!
(Tipp és recept: Renáta)