HírekReceptek

Feltárul a nokedli titkai, minden háziasszony hálás lesz ezért

A nokedli számtalan változatban rejlik. Köretként kihagyhatatlan a pörkölt mellé, de tojást ráolvasva főételként is csodálatos – nyáron fejes salátával, kovászos uborkával.

Miként készül a tökéletes nokedli?

Természetesen sok személy számára a méret a fontos: minél lágyabban keveredik össze a tésztája, annál nagyobb lesz a galuska (nokedli szaggatóval elkészítve) – és fordítva.

És az íze és textúrája… Természetesen kell bele liszt, tojás, só és víz.

És az immár nem túl rejtett hozzávaló, a tartós tej. Bizony, ettől válik ellenállhatatlanul ízletté – írja a ripost.hu.

Az arányok:

50 dkg liszt

3 tojás

2 dl víz

2 dl tartós tej

A nokedlit a szokásos módon összekeverjük, majd sós forrásban lévő vízben kifőzzük.

Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük.

Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET