Hozzávalók
3 darab sertésköröm, 1 füstölt csülök, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 fej fokhagyma, só, egész bors, esetleg őrölt feketebors, 2 csomag zselatin (ha szükséges)
Elkészítés
Az első lépésben a csülköt egy éjszakán át hideg vízben beáztatjuk, majd reggel a vizet leöntjük róla. A beáztatott csülköt a feldarabolt és megtisztított körmökkel együtt bő vízben feltesszük főni, legalább 4 órát várunk, amíg megfő.
Amikor a főzővíz elkezd forrni, eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is. Folyamatosan lemerjük a zsírt a kocsonyalé tetejéről, és közben sózzuk, borsozzuk is az ételt.
Ha a csülkünk és a kocsonyahús megpuhult, kiemeljük a zöldségeket és a húsokat a kocsonyaléból. Ha szükséges, ekkor kerül bele 2 csomag zselatin, a csomagoláson található utasítások szerint.
A tálaláshoz, minden tányér aljára rakunk a csülökhúsból és aki szereti, a körömből is. Rámérünk 1-2 kanál kocsonyalét és a tányérokat hűvös helyen hagyjuk, ameddig a kocsonya meg nem szilárdul.