A padlizsán egy finom és egészséges zöldség, amelyet számos ételben használhatunk. Ezúttal bemutatjuk, hogyan készíthetjük el a leggyorsabban és legegyszerűbben.
Hozzávalók:
– 3-4 közepes méretű padlizsán
– 4 paradicsom
– 150 g kemény sajt
– 3-4 gerezd fokhagyma
– só, bors
Így készítsd el!
1. Mosd meg a padlizsánokat és vágd őket 1 cm-es szeletekre.
2. Sózd meg a szeleteket. Tedd őket egy szűrőbe és hagyd 30 percig, hogy a keserű ízüket elveszítsék.
3. Öblítsd le a padlizsánokat hideg vízzel, és csepegtesd le. A felesleges vizet töröljük le róluk papírtörlővel.
4. Vágd karikákra a paradicsomot.
5. Nyomd össze a fokhagymát egy fokhagymanyomóval.
6. Reszeld finomra a kemény sajtot.
7. Fektessd le a padlizsán szeleteket egy tepsire.
8. Mindegyik szeletre rakj egy kevés fokhagymát és egy karika paradicsomot, majd ízesítsd sóval és borssal.
9. Szórd meg a tetejüket sajttal, majd tedd a tepsit a sütőbe.
10. Süsd 170-180 fokon 30-35 percig.
Hozzászólások
Név: Nagy Alma
Köszönjük észrevételeit és visszajelzéseit!
Ne feledjék, hogy a következő alkalommal, amikor megszólalnak, a böngészőjükben nevüket és e-mail címüket menteni fogják.
Ezeket láttad már?
- Milyen praktikus! Már régóta alufóliát használok, de ez a nyolc tipp még nekem is új volt
- A nagyimtól tanultam a családi receptet: Mióta ezzel öntözöm a növényeimet, minden szomszéd irigykedve jön át
- Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak végtelen mennyiségűt!