A mai bevagyokban gyarmatunk központjába sikerült bepillantást nyernünk, ahol Erzsébet gyönyörű magyaros, könnyen elkészíthető csirke vagy kacsa zúzapörköltet tálal. Hagyjuk, hogy ő mutassa be milyen módon készült el ez az ízletes étel.
A Szükséges Hozzávalók
– 1 kg csirke, vagy kacsa zúza
– 2 kisebb fej vöröshagyma
– 1 db paradicsom kockázva
– 2 szelet paprika
– Étolaj
– Bors
– Só
– Őrölt kömény
– Pirospaprika
Az Elkészítési Fázisok
Először is tisztítsuk meg a zúzát, majd daraboljuk fel. Ezt követően az olajban pároljuk meg a hagymát, melyet megszórunk pirospaprikával. Itt érdemes levenni a lábast a tűzről, így elkerülhetjük a paprika megégését. Miután ezeket a lépéseket megcsináltuk, hozzáadjuk a zúzát, és egy kis ideig pirítjuk.
Hozzáöntünk annyi vizet, hogy épp csak elfedje a húst. Következő lépésként belerakjuk a paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a szükséges fűszereket. Mindezek után lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Abban az esetben, ha szükségesnek érezzük, pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy szaftja kellően sűrű lehessen. Amennyiben van kéznél, öntsünk bele fél deci száraz vörösbort.
A főzési idő nagyjából két óra. Tálalásakor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát, tarhonyát.