HírekReceptek

Hagyomány Őrző Zúzapörkölt Erzsébettől

A mai bevagyokban gyarmatunk központjába sikerült bepillantást nyernünk, ahol Erzsébet gyönyörű magyaros, könnyen elkészíthető csirke vagy kacsa zúzapörköltet tálal. Hagyjuk, hogy ő mutassa be milyen módon készült el ez az ízletes étel.

A Szükséges Hozzávalók

– 1 kg csirke, vagy kacsa zúza

– 2 kisebb fej vöröshagyma

– 1 db paradicsom kockázva

– 2 szelet paprika

– Étolaj

– Bors

– Só

– Őrölt kömény

– Pirospaprika

Az Elkészítési Fázisok

Először is tisztítsuk meg a zúzát, majd daraboljuk fel. Ezt követően az olajban pároljuk meg a hagymát, melyet megszórunk pirospaprikával. Itt érdemes levenni a lábast a tűzről, így elkerülhetjük a paprika megégését. Miután ezeket a lépéseket megcsináltuk, hozzáadjuk a zúzát, és egy kis ideig pirítjuk.

Hozzáöntünk annyi vizet, hogy épp csak elfedje a húst. Következő lépésként belerakjuk a paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a szükséges fűszereket. Mindezek után lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Abban az esetben, ha szükségesnek érezzük, pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy szaftja kellően sűrű lehessen. Amennyiben van kéznél, öntsünk bele fél deci száraz vörösbort.

A főzési idő nagyjából két óra. Tálalásakor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát, tarhonyát.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET