Hozzávalók tésztához: 6 tojás, 180 g cukor, 0.5 dl olaj, 1 dl víz, 150 g finomliszt, 100 g rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, egy csipet só, és néhány csepp citromlé. Pudinghoz: 8 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, és 6 evőkanál cukor. A díszítéshez használjon 2 nagy doboz tejfölt, 5-6 evőkanál porcukrot, kakaóport és 10 g zselatint.
A puding készítése közben alaposan keverje össze a pudingport kevés tejjel, adjon hozzá cukrot és a maradék tejet, majd forralja fel és hagyja langyosra hűlni.
A lisztet, sót és sütőport keverje össze. A tojás sárgáit és cukrot keverje ki habosra, majd fokozatosan adja hozzá a vizet és az olajat is, folyamatosan keverés közben. Itt adja hozzá a lisztet. Vágja bele a tojásfehérjét fokozva a sebességet, majd adja hozzá a citromlét.
Tegye a tészta felét egy 22*38 cm-es tepsibe, a maradék tésztába keverje bele a kakaót és csorgassa rá a tészta tetejére. Keverje össze villával, majd langyosra hűtött pudinggal kanalazza ki a tészta tetejére.
Tolja be a tepsit egy 220 fokos sütőbe, 5 perc múlva mérsékelje a hőfokot 180 fokra és hagyja sütni további 35 percig.
Keverje össze a két tejfölt a porcukorral. Vegyen ki 2 dl cukros tejfölt, oldja fel benne a zselatint, majd keverje össze a maradékkal és öntse rá a kihűlt tészta tetejére. Tegye a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt szórja meg a tetejét kakaóporral.
Ezeket láttad már?
- Milyen praktikus! Már régóta alufóliát használok, de ez a nyolc tipp még nekem is új volt
- A nagyimtól tanultam a családi receptet: Mióta ezzel öntözöm a növényeimet, minden szomszéd irigykedve jön át
- Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak végtelen mennyiségűt!