HírekReceptek

Igazi kincs a kályhán: Slambuc bográcsos verzióban

Különleges nap volt a hétben. Nem ért minket eső, sem orkán erejű szél, viszont a nap sugárai mind a hét irányba verődtek. Ezt a lehetőséget kihasználva feltelepítettük az udvaron a bogrács állványunkat, hubertusszal fűszerezve pedig nekikezdtünk a slambuc bográcsban történő elkészítésének.

A slambuc titka a hozzávalókban rejlik

Füstölt szalonna, egy fej vöröshagyma, fél kiló lebbencstészta, só, őrölt feketebors, pirospaprika, fél kilogramm burgonya, kolbász vagy virsli. Íme, azok a hozzávalók, melyekből bográcsos slambucunkat elkészítjük.

Így készül a slambuc a bográcsban

Első lépésként tüzet rakok a bogrács alatt, majd kis zsiradékon megpirítok egy fej felkockázott vöröshagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadok fél kiló apróbbra tördelt lebbencstésztát, és ezt is megpirítom.

Slambuc bográcsban

Miután megsózom, borsozom, rászórok ízlés szerinti mennyiségű pirospaprikát, majd hozzáadom a fél kg megpucolt és felkockázott burgonyát és felöntöm vízzel.

Slambuc bográcsban

Amint a slambuc feléig megfőtt, hozzáadom a felkarikázott kolbászt, vagy virslit és addig főzöm az ételt, amíg a levét teljesen elfőtte.

Slambuc bográcsban

Friss kenyérrel, esetleg savanyúsággal tálalom. Íme, készen is van a finom slambuc a bográcsban.

A kész slambuc a bográcsban

Slambuc tányérban

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET