Különleges nap volt a hétben. Nem ért minket eső, sem orkán erejű szél, viszont a nap sugárai mind a hét irányba verődtek. Ezt a lehetőséget kihasználva feltelepítettük az udvaron a bogrács állványunkat, hubertusszal fűszerezve pedig nekikezdtünk a slambuc bográcsban történő elkészítésének.
A slambuc titka a hozzávalókban rejlik
Füstölt szalonna, egy fej vöröshagyma, fél kiló lebbencstészta, só, őrölt feketebors, pirospaprika, fél kilogramm burgonya, kolbász vagy virsli. Íme, azok a hozzávalók, melyekből bográcsos slambucunkat elkészítjük.
Így készül a slambuc a bográcsban
Első lépésként tüzet rakok a bogrács alatt, majd kis zsiradékon megpirítok egy fej felkockázott vöröshagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadok fél kiló apróbbra tördelt lebbencstésztát, és ezt is megpirítom.
Miután megsózom, borsozom, rászórok ízlés szerinti mennyiségű pirospaprikát, majd hozzáadom a fél kg megpucolt és felkockázott burgonyát és felöntöm vízzel.
Amint a slambuc feléig megfőtt, hozzáadom a felkarikázott kolbászt, vagy virslit és addig főzöm az ételt, amíg a levét teljesen elfőtte.
Friss kenyérrel, esetleg savanyúsággal tálalom. Íme, készen is van a finom slambuc a bográcsban.