Receptek

Így készíthet otthon friss kenyeret 5 perc alatt. Többé soha nem fog kívánni boltit!

A kenyér általános jelenléte nem kétséges, de néhányan talán túlzásba viszik a fogyasztását. Semmi baj nincs abban, ha imádjuk a kenyeret, de próbáljuk meg a lehető legmegfelelőbb változatát választani.

A legjobb megoldás, ha otthon sütjük meg. A bolti kenyér sajnos tele van különböző adalékanyagokkal, ezért egészségesebb, ha otthon készítjük el a kenyerünket. Sokan azért nem próbálkoznak az otthoni kenyérsütéssel, mert nehéz feladatnak tartják. Az alábbi receptet nekik kínáljuk, hiszen, ha ezt a módszert követjük, rájövünk, hogy valójában mennyire egyszerű a dolog.

Kezdjünk hozzá!

Hozzávalók:

3 csésze langyos víz

1 és fél evőkanál cukor

2 csomag szárított élesztő

1 és fél evőkanál tengeri só

6 és fél csésze liszt (ha lehet inkább teljes kiőrlésűt használjunk)

Elkészítés:

Az élesztőt oldjuk fel a cukros langyos vízben

Várjunk addig, amíg az élesztő felfut, majd keverjük hozzá a liszthez

Adjunk hozzá sót

Keverjük addig, míg minden összetevő feloldódik

Amint összegyúrtuk, hagyjuk, hogy a massza egyenletes és könnyű legyen

Tegyük a tésztát egy tálba, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk húsz percig kelni a hűtőszekrényben

Mikor kivettük, osszuk három egyforma részre a megkelt tésztát, szórjuk meg liszttel a toppanót, és helyezzük a tepsire

Ezt követően hagyjuk még egy fél órát pihenni

Ezután melegítsük elő a sütőt 450 fokra, majd vágjuk be a cipók tetejét enyhén kereszt alakban, és süssük meg

A kenyeret be kell vágni a tetején, hogy a pára könnyebben el tudjon távozni belőle

A sütési idő körülbelül fél óra

Írta:

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET