Egyszer egy vendégség keretében szerettünk anyósomat látogatóba hívtuk és ajándékba egy nagy adag tésztasalátát kaptunk. Ez a recept rendkívül könnyen elkészíthető és jól lehűtve kiváló snackül szolgál a főétkezések között.
1. Szükséges alapanyagok
1 csomag rövid csőtészta
2 doboz konzerv kukorica, vagy hozzávetőleg 500 g friss vagy fagyasztott kukorica
25 dkg sonka
25 dkg füstölt parizer
kechup
majonéz
1 nagy doboz tejföl
2. A saláta elkészítése
Először a tésztát meg kell főzni, majd le kell csöpögtetni és hagyni, hogy teljesen kihűljön. Ha friss vagy fagyasztott kukoricát használunk, ezt is megfőzzük, de ha konzerv kukoricát választunk, ezt csak lecsöpögtetjük és átöblítjük.
A sonkát és a füstölt parizert kis kockákra vágjuk, majd a nagy doboz tejfölt összekeverjük a kechuppal és a majonézzel, mennyiséget ízlés szerint állíthatunk be.
A tésztát, a kukoricát, a kockára vágott sonkát és parizert, valamint a tejfölös öntetet egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük. A salátát hűtve tálaljuk és fogyasztjuk.