A baracklekvár rajongóinak szupergasztronómiai élményt kínálunk. Műalkotást tudunk készíteni a tradicionális recept egy egészségesebb változatával, melyet elsősorban a magas minőségű táplálkozás hívei fognak imádni. Ezzel a módszerrel tartósított baracklekvárt még sosem ízleltél – íme a titok!
A chiamaggal gazdagított baracklekvár nem csak finom, de az immunrendszeredet is erősíti, és javítja az emésztésedet.
Amire szükséged lesz:
150 gramm sárgabarack
300 gramm eritrit
60 gramm chiamag
Az elkészítés lépései:
1. Alaposan mosd meg a barackot, majd távolítsd el a magját, hámozd le, és vágd apró darabokra.
2. Főzd a barackdarabokat kis lángon 10 percig, eközben időről időre keverd meg.
3. Az idő leteltével add hozzá a chiamagot és a eritritot, főzd tovább még 5 percig.
4. Hagyd hűlni a lekvárt, közben a chiamag besűríti azt.
5. Ha kedved van hozzá, turmixold össze kissé, így még krémesebb lesz. Még melegen töltsd sterilizált üvegbe a lekvárt!