Receptek

Így készül a tartós és egészséges baracklekvár!

A baracklekvár rajongóinak szupergasztronómiai élményt kínálunk. Műalkotást tudunk készíteni a tradicionális recept egy egészségesebb változatával, melyet elsősorban a magas minőségű táplálkozás hívei fognak imádni. Ezzel a módszerrel tartósított baracklekvárt még sosem ízleltél – íme a titok!

A chiamaggal gazdagított baracklekvár nem csak finom, de az immunrendszeredet is erősíti, és javítja az emésztésedet.

Amire szükséged lesz:

150 gramm sárgabarack

300 gramm eritrit

60 gramm chiamag

Az elkészítés lépései:

1. Alaposan mosd meg a barackot, majd távolítsd el a magját, hámozd le, és vágd apró darabokra.

2. Főzd a barackdarabokat kis lángon 10 percig, eközben időről időre keverd meg.

3. Az idő leteltével add hozzá a chiamagot és a eritritot, főzd tovább még 5 percig.

4. Hagyd hűlni a lekvárt, közben a chiamag besűríti azt.

5. Ha kedved van hozzá, turmixold össze kissé, így még krémesebb lesz. Még melegen töltsd sterilizált üvegbe a lekvárt!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET