Hirdetés
A magyar háziasszonyok is szívesen tesznek kaszinótojást különböző családi-baráti összejövetelekkor, ünnepekkor a vendégek elé.
Hirdetés
A magyar konyha sajátosságait kihasználva, a különböző fűszerek és idénygyümölcsök-zöldségek lehetőséget biztosítanak a látványos és ízletes hidegkonyhai készítmények tálalásához, melynek talán legegyszerűbben elkészíthető dísze a kaszinótojás.
Előkelő, azaz első helyen szerepel a menükártyákon, étlapokon, de gyakran főételként is fogyasztjuk a kaszinótojást, tejfölös-mustáros szósszal leöntve és a sütőben arany barnára sütve, hasábburgonyával.
Hozzávalók:
Tölteni
4 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
A töltéshez
1 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál mustár
1 csipet só
1 csipet szerecsendió (őrölt)
0.5 csipet feketebors (őrölt)
40 g vaj
A szószhoz
2 evőkanál majonéz
2 kávéskanál mustár
2 evőkanál tejföl (20%-os)
1 kávéskanál citromlé
1 csipet só
0.5 csipet feketebors (őrölt)
0.5 csipet szerecsendió (őrölt)
1 mokkáskanál porcukor
Elkészítés:
Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szépen lejöjjön a héja). Ha már csak langyosak, akkor leszedjük a tojáshéjakat.
Félbevágjuk a tojásokat, egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat.
A megfőtt tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.
A szószhoz összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot és citromlevet, majd az egész tojásokra öntjük.
Opcionálisan majonézes salátával vagy önmagában, pirítóssal tálaljuk.
Hirdetés
Előző cikkCsodát tett a veteményesben ez a házi műtrágyaKövetkező cikk3 csillagjegy, akinek az egész anyagi élete megváltozik áprilisban