A csirkeszárnyak igazi ínyenc falatok lehetnek, ha jól készítjük el őket. Engedd meg, hogy bemutassunk 5 fantasztikus csirkeszárny receptet!
1. Sütőben sült csirkeszárny
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
½ csésze majonéz, vagy tejföl
½ csésze paradicsomszósz
só, bors
Elkészítés:
1. Kombináljuk a majonézt és a paradicsomszószt, majd kenjük be ezzel a szósszal a megmosott és fűszerezett csirkeszárnyakat. Hagyjuk pihenni fél órát.
2. Helyezzük a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokos sütőben süssük meg őket 45 perc alatt.
2. Mustáros-szójás szószban sült csirkeszárny
Hozzávalók:
700 gramm csirkeszárny
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
2 cikk fokhagyma
Elkészítés:
1. Keverjük össze a majonézt, a szójaszószt, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Ebbe a szószba forgassuk bele a megmosott és szárazra törölt csirkeszárnyakat, majd hagyjuk pácolódni 2-3 órát a hűtőben.
2. Süssük meg a szárnyakat fél óra alatt előmelegített sütőben.
3. Saját levében sült csirkeszárny
Hozzávalók:
10 csirkeszárny
pirospaprika
köménymag
olaj
só
Elkészítés:
1. Mossuk meg és sózzuk be a csirkeszárnyakat, majd helyezzük őket egy kiolajozott tepsire.
2. Tegyük a tepsit hideg sütőbe, majd melegítsük fel 200 fokra és szórjuk meg a szárnyakat köménymaggal.
3. 10 perc után öntözzük meg a szárnyakat a saját levükkel. Ismételjük meg ezt a lépést 20 perc után. Hagyjuk sülni még 5 percig, majd vegyük ki.
4. Hajdinával tálalt csirkeszárny
Hozzávalók:
csirkeszárny
200 gramm reszelt sajt
1 csésze hajdina
1 paprika
1 hagyma
1 sárgarépa
Elkészítés:
1. A hajdinát mossuk meg, a zöldségeket vágjuk fel, majd pároljuk meg őket.
2. Süssük a csirkeszárnyakat a mikróban 10 percig.
3. A párolt zöldségeket és hajdinát tegyük egy tepsire, tegyük rá a csirkeszárnyakat, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket fél óra alatt. Végül szórjuk meg reszelt sajttal.
5. Sütőzsákban sült csirkeszárny
Hozzávalók:
1,5 kg csirkeszárny
fűszerek
só, bors
Elkészítés:
1. Fűszerezzük be a megmosott és leitatott csirkeszárnyakat, majd helyezzük őket egy sütőzsákba.
2. Néhány helyen lyuggassuk ki a zsákot, hogy a szárnyak jobban megpiruljanak.
3. Süssük meg őket 45 perc alatt egy előmelegített sütőben.