A konyhai eszközök közül a befőttes üvegek helye megkérdőjelezhetetlen. Kiválóan alkalmasak számos feladatra, legyen szó savanyúságok tárolásáról vagy ételmaradékok megőrzéséről. Egyszerűen tisztíthatók és hermetikusan zárhatók, így bármely háztartásban nélkülözhetetlen eszközök. Azonban, mint a legtöbb konyhai edény, a befőttes üvegek néha megtartják a bennük tárolt élelmiszerek szagát. Ennek következtében ódzkodunk attól, hogy másfajta élelmiszert helyezzünk az üvegbe, mert attól tartunk, hogy átveszi az előző étel szagát.
Habár próbáljuk alaposan mosni és öblíteni, néha a szagok egyszerűen nem akarnak eltűnni. Sajnos a megszokott mosogatási módszerek nem elégségesek ahhoz, hogy a befőttes üvegeket frissen tartsuk. De ne aggódj, van egy egyszerű és praktikus trükk, amely segít ebben a helyzetben! Mindössze két hozzávalóra lesz szükséged.
Mustár és víz
Nem szükséges drága mustárt vásárolni a feladathoz. A legolcsóbb változat is tökéletesen működik, sőt, akár mustárporszemeket is használhatsz. Kanalazz 1 teáskanál mustárt a befőttes üveg aljára, öntsd rá a forró vizet, és jól keverd össze. Még jobb eredményt kapsz, ha rácsavarod az üveg tetejét, és rázod a mustáros vizet az üvegben. Ezután öntsd ki a mustáros vizet, majd mosd el a befőttes üveget a szokásos módon! Ha beleillatszol, nem fogod tudni megmondani, hogy mi volt benne előzőleg.
Ez a módszer az üvegedényeknél nagyszerűen működik, azonban a műanyag edényekkel kicsit bonyolultabb a helyzet. Ezeknek több időre van szükségük, hogy teljesen megszabaduljanak a beléjük átitatódott szagtól. Ha a műanyag edényed továbbra is kellemetlen szagot áraszt, akkor a mustáros-vizes keveréket kell benne hagynod néhány órán keresztül, vagy még jobb, egész éjszakára.
HOZZÁSZÓLÁSOK
Véleményed hozzászólásokban való megosztását nagyon szívesen fogadjuk.
Adj meg nevet a hozzászólásodhoz.
Add meg az e-mail címedet.
Jegyezze meg a böngésző a nevemet és az e-mail címemet a következő alkalomra, ha újra hozzá szeretnék szólni.
Δ