HírekReceptek

Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer

A főzelékkészítés legnehezebb pontja, ha a rántás vagy a habarás csomósodik.

Az alábbi egyszerű tippek segítségével könnyen elkerülhető a csomós állag és hibátlan, sima főzeléket lehet készíteni:

1: A rántásnál a liszt kezelése:

A rántás elkészítésekor lényeges, hogy a lisztet folyamatos keverés alatt adjuk a forró zsiradékhoz (pl.: olaj vagy vaj), így megelőzhető a csomósodás. Miután a liszt már megpirult, folyamatosan és apránként adjuk hozzá a hideg vizet, tejet vagy levest, továbbra is keverve. Ez a módszer segít abban, hogy könnyen elkerüljük a csomók keletkezését.

2: A habarás esetén:

A habarás során használt tejfölt vagy tejszínt először keverjük ki egy kis hideg vízzel vagy tejjel, mielőtt a meleg ételhez adnánk hozzá. Fontos, hogy a hideg habarás ne kerüljön hirtelen a forró ételhez, mert könnyen csomósodhat. Először keverjünk a habarásba egy kis meleg ételt, ezt temperálásnak hívjuk, azután ezt a keveréket fokozatosan keverjük hozzá az ételhez.

3: Szűrő használata:

Amennyiben mégis félünk a csomók keletkezésétől, a rántást vagy habarást szűrőn keresztül is hozzáadhatjuk a főzelékhez, ezáltal biztosan csomómentes lesz.

4: Robotgép vagy habverő alkalmazása:

A habarás és rántás közben a habverővel történő folyamatos keverés segít megelőzni a csomók képződését. Ha mégis lennének csomók a főzelékben, botmixerrel könnyedén simára turmixolhatjuk.

Ezekkel a módszerekkel biztosíthatjuk, hogy a főzelékek mindig krémesek, selymesek és tökéletes állagúak lesznek!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET