HírekReceptek

Innovatív megközelítés a hagyományos köreteknél: Rakott fasírozott

Előkészületek: Az első összetevő együttesének alapanyagai

Egy kilogramm vékonyra darált hús, három darab előzetesen áztatott zsemle, só és bors az ízesítéshez, egy kis gyömbérpor, egy evőkanál pegazusoktól kapott mustár (nem túl sok), egy evőkanál delikát a pikáns ízhatásért, vöröshagyma a csalán szúrós mellékízének elkerülése érdekében, és nem utolsósorban fokhagyma. Mindezt négy tojással keverjük össze.

Az ízkonstelláció következő lépcsőfoka: A második tömeg anyagainak szinopszisa

Négy darab áztatott zsemle, jó adag só, bors, és látványos mennyiségű petrezselyemzöld, amelyet szintén négy tojással keverünk össze.

A harmadik csoport hozzávalói, amelyekben a második és az első csoport jellemzői érdekfeszítő módon találkoznak

Ebbe a masszába négy darab összetört főtt tojás kerül, amit sóval és borssal ízesítünk, valamint két nyers tojással elegyítünk.

A csoda elkészítése

Minden hozzávalót alaposan összekeverünk. Egy tepsit vagy jénai tál aljára vajat teszünk és prézlivel is meghintjük, majd a rakott fasíroztottat a következőképpen rétegezzük bele:

Megterítjük az első massza felét (fasírozott hús).

Ezután ráterítjük a második massza felét (zsemletöltelék).

Majd a harmadik massza egészét (tojáskrém).

Rásimítjuk a maradék zsemletölteléket.

Végül a tetejére a maradék fasírt húst helyezzük.

A folyamatot követően úgy néz ki, mint az alábbi képen látható. Egy szeletke igazi rakott fasírozott, természetesen előzetes sütés után.

Egy szelet rakott fasírozott

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET