Előkészületek: Az első összetevő együttesének alapanyagai
Egy kilogramm vékonyra darált hús, három darab előzetesen áztatott zsemle, só és bors az ízesítéshez, egy kis gyömbérpor, egy evőkanál pegazusoktól kapott mustár (nem túl sok), egy evőkanál delikát a pikáns ízhatásért, vöröshagyma a csalán szúrós mellékízének elkerülése érdekében, és nem utolsósorban fokhagyma. Mindezt négy tojással keverjük össze.
Az ízkonstelláció következő lépcsőfoka: A második tömeg anyagainak szinopszisa
Négy darab áztatott zsemle, jó adag só, bors, és látványos mennyiségű petrezselyemzöld, amelyet szintén négy tojással keverünk össze.
A harmadik csoport hozzávalói, amelyekben a második és az első csoport jellemzői érdekfeszítő módon találkoznak
Ebbe a masszába négy darab összetört főtt tojás kerül, amit sóval és borssal ízesítünk, valamint két nyers tojással elegyítünk.
A csoda elkészítése
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk. Egy tepsit vagy jénai tál aljára vajat teszünk és prézlivel is meghintjük, majd a rakott fasíroztottat a következőképpen rétegezzük bele:
Megterítjük az első massza felét (fasírozott hús).
Ezután ráterítjük a második massza felét (zsemletöltelék).
Majd a harmadik massza egészét (tojáskrém).
Rásimítjuk a maradék zsemletölteléket.
Végül a tetejére a maradék fasírt húst helyezzük.
A folyamatot követően úgy néz ki, mint az alábbi képen látható. Egy szeletke igazi rakott fasírozott, természetesen előzetes sütés után.