HírekReceptek

Ínyenc Mákos-Meggyes Koszorú Recept – Lépésenkénti Utasítások

Hozzávalók

– 35 dkg tönkölybúzaliszt világos

– 10 dkg cukor

– 4 db tojás

– 18 dkg vaj

– 2 dl tej

– 1 csomag sütőpor

– 10 dkg mák darálva

– 50 dkg meggy fagyasztott

– Forma kikenéséhez: zsiradék, liszt

Az Elkészítés Módja

A tojásokat keverje össze a cukorral és a vajjal, míg a keverék habos nem lesz.

Ezután adja hozzá a lisztet, amelybe bekeverte a sütőport, valamint 1,5 dl tejet. Győződjön meg róla, hogy jól összeforgatja az összetevőket.

Ossza ketté a masszát. Az egyik feléhez adjon hozzá darált mákot és a tej maradék 0,5 dl-jét. Keverje össze alaposan az összetevőket.

A koszorú formát vékonyan kenje ki vajjal és szórja meg liszttel.

Alternálva adagoljon bele 1 kanál fehér és 1 kanál mákos tésztát, míg a forma teljesen ki nem töltődik. A tészta tetejét bőségesen szórja meg lecsepegtetett meggyel, majd fedje be a meggyet egy újabb réteg tésztával. Fordított sorrendben végezzen el a fehér, illetve a mákos tészta rétegezését. A maradék meggyet szórja a tészta tetejére.

Helyezze a formát egy előmelegített, 180°C-os sütőbe és süssön alsó-felső sütéssel kb. 40-45 percig. Hagyja a formában kihűlni, majd óvatosan távolítsa el a tésztát a koszorú formáról.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET