HírekReceptek

Ínyenc Medvehagymás Töltött Zsemle- Kreatív Kihasználása a Tavaszi Kínálatnak

A medvehagyma jelenleg elérhetővé vált a piacon, fillérekért haza lehet vinni, egy virágzó tavasz ízét hozva a konyhánkba. Miért ne készítenénk belőle egy kellemes reggelit egy medvehagymával gazdagított tojásrántotta és zsemle formájában? Az ínycsiklandó eredmény mindenkit lenyűgöz!

1. Szükséges hozzávalók:

– Néhány zsemle

– Tojások

– Néhány szál medvehagyma

– Házi sonka

– Só

2. Elkészítés:

Először is, a medvehagymát egyenként átöblítjük, a komorabb szárakat eltávolítjuk, majd az ízletes leveleket kis darabokra vágjuk. A házi sonkát is hosszú rudakra daraboljuk, majd egymásra rakva kisebb kockákat vágunk belőle.

A felkockázott medvehagyma és sonka

Zsír nélküli kerámia serpenyőben, vagy vasserpenyőben néhány csepp zsírral pirítjuk a sonkát, majd ezt követően a medvehagymát is hozzáadjuk, hogy megforgassuk. Ez a lépés lehetővé teszi a medvehagymának, hogy összeessen és veszít a túl erőteljes hagymaillatából.

A tojásokat egyenként felütjük, mindegyikhez egy csipet sót adunk, majd felverjük. A tojást a sonkára öntjük és a tetszés szerinti állag eléréséig sütjük.

A zsemléket felszeleteljük, majd az ízesített belső részét eltávolítjuk, hogy könnyen tölthető kis tányérokat kapjunk. Ebbe rakjuk a már elkészült rántottát, majd a zsemlék tetejét visszarakva azonnal tálaljuk.

Medvehagymával töltött zsemle

A medvehagymás töltött zsemle közelről

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET