A tojások elkészítéséhez szükséges hozzávalók
A következő ingredientumokra lesz szükségünk a finom töltött tojások elkészítéséhez: 6 főtt tojás, 6 dekagramm májpástétom konzerv, tormás mustár, só, bors, 5 dekagramm krémsajt.
Hozzávalók a pikáns mártáshoz
A következőkre lesz szükségünk az ízletes mártás elkészítéséhez: 2 deciliter majonéz, 2 deciliter tejföl, egy csipetnyi só, 5 gramm cukor, egy negyed vanília rúd.
A töltött tojások elkészítése
Először is, megpucoljuk a tojásokat és kettévágjuk őket. A két felet eltérítjük egymástól, majd a tojást kifúrjuk és elkülönítjük a sárgáját. Ezután összekeverjük az így nyert tojássárgáját a májpástétommal és krémsajttal. Az elkészített tölteléket sózzuk, borsozzuk és tormás mustárral ízesítjük.
Az így kapott masszával telerakjuk a tojásokat, majd fordítva helyezzük el őket a tálban.
Csináljuk meg a mártást: összekeverjük a majonézt, a tejfölt, egy csipetnyi sót, a cukrot és a vaníliát. Tálalás előtt a frissen elkészített szósszal meglocsoljuk a töltött tojásokat.