A tökéletesen főzött rizs elengedhetetlen része számos ételnek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan is lehet akár otthon, gyorsan és egyszerűen elkészíteni a legfinomabb rizst.
1. Szükséges összetevők
2. A rizsfőzés folyamata
A főzésnek ez az egyszerű és gyors módja kiválóan alkalmas akár a hétköznapokra is. A legfontosabb összetevő a jó minőségű rizs, amelynek ára igen kedvező, ha összehasonlítjuk a zacskós rizs költségével.
Előkészítés céljából a rizst először öntsük egy mikroba alkalmas edénybe. Az idéális mennyiségű víz kísérletezés útján állapítható meg: ha több vízzel borítjuk be a rizst, a végén puhább és összetapadóbb lesz, míg ha kevesebb vizet használunk, keményebb és szárazabb lesz.
A rizst ezután 15 percig magas fokozaton (körülbelül 800 Watt) melegítsük a mikróban.
Lehetséges, hogy a főzés közepén meg kell kevernünk a rizst, de ez nem feltételenül szükséges. 15 perc elteltével alaposan keverjük át a rizst! Ha még sok a felesleges víz a rizsen, esetleg visszatehetjük a mikróba még néhány percre, vagy ha várunk egy kicsit, a rizs magába szívja a felesleges vizet.
Így készített rizzsel garantáltan elégedett lesz: ízletes, gazdaságos, és akár saját kezűleg is elkészíthető. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük.