HírekReceptek

Ízletes Támádli – Vasárnapi reggelik legféltettebb titka

A támádli a palacsinta közeli rokona, mely otthoni alapanyagokból egyszerűen elkészíthető. Tepsihús, nem túlontúl édes és forró teával kiegészítve, a vasárnapi reggelink lelke lesz. A receptet Vendvidéki és Vas megyei stílusban fogjuk bemutatni.

Hozzávalók listája

3 tojás

kb. 6-7 evőkanál liszt

kb. 2-2,5 dl tej

egy csipet só

egy kis cukor

étolaj

Elkészítés részletes leírása

Elkezdjük a tojást a tetszőleges mennyiségű cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a kb. 4 púpozott evőkanálnyi lisztet, és annyi tejjel hígítjuk fel, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk (kb. 2-2,5 dl).

Támádli tészta

Egy tepsibe öntsünk bele egy kevés étolajat, majd kissé melegítsük elő. Ne legyen még forró! Beleöntjük az előkészített tészta felét, egyenletesen elterjesztve a tepsiben. A tetejét még egy kevés olajjal locsoljuk meg és forró sütőben sütjük, amíg a tészta fel nem hólyagosodik.

A támádli tepsiben

Hogy elkészült a támádli, négy vagy hat részre vágjuk, majd forró teával azonnal tálaljuk. A régi időkben borral vagy pálinkával ízesített forró teát kortyolgattak mellé. Az elkészített tészta másik felét hasonlóképp sütjük meg.

Egy tál támádli

Támádli barna asztalon

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET