A támádli a palacsinta közeli rokona, mely otthoni alapanyagokból egyszerűen elkészíthető. Tepsihús, nem túlontúl édes és forró teával kiegészítve, a vasárnapi reggelink lelke lesz. A receptet Vendvidéki és Vas megyei stílusban fogjuk bemutatni.
Hozzávalók listája
3 tojás
kb. 6-7 evőkanál liszt
kb. 2-2,5 dl tej
egy csipet só
egy kis cukor
étolaj
Elkészítés részletes leírása
Elkezdjük a tojást a tetszőleges mennyiségű cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a kb. 4 púpozott evőkanálnyi lisztet, és annyi tejjel hígítjuk fel, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk (kb. 2-2,5 dl).
Egy tepsibe öntsünk bele egy kevés étolajat, majd kissé melegítsük elő. Ne legyen még forró! Beleöntjük az előkészített tészta felét, egyenletesen elterjesztve a tepsiben. A tetejét még egy kevés olajjal locsoljuk meg és forró sütőben sütjük, amíg a tészta fel nem hólyagosodik.
Hogy elkészült a támádli, négy vagy hat részre vágjuk, majd forró teával azonnal tálaljuk. A régi időkben borral vagy pálinkával ízesített forró teát kortyolgattak mellé. Az elkészített tészta másik felét hasonlóképp sütjük meg.