Tésztához szükséges hozzávalók:
2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 egész tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, és 2 mokkáskanál szódabikarbóna.
A tészta elkészítése egyszerű. Vegyük elő a hozzávalókat és vegyük ki a kakaót az evőkanál segítségével. Keverjük össze gőz felett 5 percig, majd gyúrjuk össze a 40 dkg liszttel. Ezt követően osszuk 3 részre a tésztát és sodorjuk ki. A kilapított tésztadarabokból 3 lapot sütünk a tepsi hátulján 200 fokon, körülbelül 8 percig.
A mennyei krém elkészítése:
1 csomag puncs és 1 csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 0.5-0.5 liter tejben. A puncsba adjunk hozzá rumot, a vaníliás pudinghoz pedig vaníliás cukrot. Ezt követően 1 margarint keverjünk ki 20 dkg porcukorral, majd osztjuk két részre, az egyik részbe keverjük bele a puncs pudingot, a másikba pedig a vaníliát.
Az elkészült tésztára kenjük rá a puncs krémet, majd újabb réteg tészta következik, melyre a vaníliás krém kerül. A végső réteg ismét tészta legyen, majd a tetejét szórjuk meg ízlés szerinti bevonattal, vagy porcukorral is tökéletes.
Bízunk benne, hogy a Lajcsi szelet elkészítése közben igazán különleges gasztronómiai élményben volt része. Jó étvágyat hozzá!