HírekReceptek

Ízorgia a konyhában – a mennyei Lajcsi szelet

Tésztához szükséges hozzávalók:

2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 egész tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, és 2 mokkáskanál szódabikarbóna.

A tészta elkészítése egyszerű. Vegyük elő a hozzávalókat és vegyük ki a kakaót az evőkanál segítségével. Keverjük össze gőz felett 5 percig, majd gyúrjuk össze a 40 dkg liszttel. Ezt követően osszuk 3 részre a tésztát és sodorjuk ki. A kilapított tésztadarabokból 3 lapot sütünk a tepsi hátulján 200 fokon, körülbelül 8 percig.

A mennyei krém elkészítése:

1 csomag puncs és 1 csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 0.5-0.5 liter tejben. A puncsba adjunk hozzá rumot, a vaníliás pudinghoz pedig vaníliás cukrot. Ezt követően 1 margarint keverjünk ki 20 dkg porcukorral, majd osztjuk két részre, az egyik részbe keverjük bele a puncs pudingot, a másikba pedig a vaníliát.

Az elkészült tésztára kenjük rá a puncs krémet, majd újabb réteg tészta következik, melyre a vaníliás krém kerül. A végső réteg ismét tészta legyen, majd a tetejét szórjuk meg ízlés szerinti bevonattal, vagy porcukorral is tökéletes.

Bízunk benne, hogy a Lajcsi szelet elkészítése közben igazán különleges gasztronómiai élményben volt része. Jó étvágyat hozzá!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET