HírekReceptek

Ízorgia a konyhában: Mesés burgonyakrokett

Az én csodálatos feleségem ma a polgári konyha egyik királynőjét, a burgonyakrokettket varázsolta az asztalra. Használtam is az időm, egy kóstolót már magam mögött tudhatok, a többiből pedig remekül kiegészítjük az esti tokányt vagy pörköltet.

Amire szükséged lesz

burgonya

liszt

margarin

Alkotói folyamat

Elsőként a burgonyát megtisztítom, és egyenlő kockákra vágom. Bevetem a forró vízbe, és abban puhuljon meg. Ha a főzésnek vége, leöntöm a vizet, utána pedig a konyhai segédem, a burgonyatörő veszi kezébe az irányítást.

Egy-egy kanál margarint megengedek a tört burgonyának (alapvetően közel egy kiló burgonyát szoktunk főzni), majd, ha eljutunk a hűlési fázisba, következik a liszt, pont annyi, amennyire szükség van ahhoz, hogy a tészta jól formálhatóvá váljon. Akkor érezzük, hogy a tészta tökéletes, ha sikeresen formálhatjuk a krokett alapokat, de a tészta nem ragad a kezünkhöz.

Az utolsó mozdulat a konyhában, hogy zsiradékot melegítek, és amint az kellően forró, bemutatom neki a krokettdomborulatokat. Kezdetben a krokettek elmerülnek a forróságban, majd ahogy sülnek, visszaúsznak a felszínre. Az aranybarna szín jelzi, hogy itt az ideje elhagyniuk a medencét. Miután kiveszem őket, ne felejtsük el, hogy lecsepegtetni kell a felesleges zsiradékot. Ez a csodás köret remekül párosítható pörköltekkel, tokányokkal és húsételekkel is.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET