Szeretnél könnyen elkészíthető finomságot? Próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
– 1,5 kg alma
– 6 evőkanál cukor
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 1 teáskanál reszelt citromhéj
A tésztához szükséges alapanyagok:
– 6 tojás
– 18 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 4 evőkanál tej
– fél tasak sütőpor
– csipet só
A krém alapanyagai:
– 1 liter tej
– 3 csomag vaníliás pudingpor
– 15 dkg cukor
– 2 dl habtejszín
– 1 teáskanál zselatin (por)
A sütemény tetejére:
– fél csomag csokis pudingpor
– 2,5 dl tej
– 3 evőkanál cukor
– fahéj
Elkészítés menete:
Meghámozzuk és lereszeljük az almát, összekeverjük a fahéjjal és a cukorral. Egy 23×32 cm méretű tepsit bélelünk ki papírral, ahol elsimítjuk az almát. Kikészítjük a tésztát: a tojások fehérjéjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a tejet, majd beletaláljuk a lisztet és a sütőport. A tojáshabot a lisztes keverékhez adjuk, majd a tésztát az almás rétegre kanalazzuk. Körülbelül 180 fokon sütjük meg a tésztát, majd 15 percig hagyjuk hűlni. Egy tálca kerül a tepsire, ahol visszafordítjuk a tésztát. Levesszük róla a papírt, így az almás réteg kerül a tetejére. Elkészítjük a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, majd a szokásos módon főzzük meg. Egy kicsit hagyjuk kihűlni. A zselatint két evőkanál vízben feloldjuk és hozzákeverjük a langyos pudinghoz. Teljesen kihűtjük és közben felverjük a habot. A hideg pudinghoz hozzákeverjük a habot, majd elhelyezzük a hűtőben, amíg kissé megdermed. Ezután rákenjük a sütemény tetejére. Minimum 3 óráig hűtőben tartjuk. Díszítésként a csokis pudingot, cukorral és tejjel összefőzzük, langyosra hűtjük, majd habzsákba töltjük. A tésztát felszelem, minden egyes szeletre nyomunk belőle egy kis adagot, majd megszórjuk fahéjjal.