HírekReceptek

Krumpliderc – a palóc konyha ízletes titka

A jelenlegi hetet anyósom otthonában, a Palócok otthonában töltöm. Az ő falujukban, melynek lakói mindmáig őrzik és ápolják a népi hagyományokat, megtapasztalhatom a palóc ételek főzését, mellé pedig autentikus palóc ételeket kóstolhatok. Egyik napra a krumpliderc készült, melyet ízlés szerint akár magában is fogyaszthtunk, de a húsételek mellett köretként is tökéletes választás.

2: Szükséges hozzávalók

1 fej vöröshagyma

tetszőleges mennyiségű burgonya

pirospaprika

őrölt feketebors

3: Elkészítési mód

Első lépésként a burgonyát megpucolom, majd karikákra vágva bográcsban megfőzöm. Amint kellőképpen megpuhult, egy burgonyatörő segítségével pépesítem.

Az elkészítés közepén 1 fej vöröshagymát apró kockákra vágok, majd egy kevés zsiradékon aranysárgára pirítom. Ezt követően az előzőleg összetört burgonyát rászórom, majd burgonyatörővel ismét átdolgozom a hagymás burgonyát. Pár perc múlva már kész is a palócok hagyományos ételének, a krumplidercnek a finomabbik változata!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET