Receptek

Krumplifánk tejfölös csodája, legfinomabb változatban: Így készül!

A burgonya számos értékes komponenst, vitamint és nyomelemet tartalmaz anélkül, hogy hús tartalmú lenne. Ezért bátran fogyaszthatják a diétázók is, hiszen laktató, de nem hizlaló.

Ezúttal egy tejfölös, burgonyás egytálétel receptjét mutatjuk be, így máris érdekesebbé varázsolhatjátok a vacsoraélményt.

Hozzávalók:

– 4-6 nagyobb burgonya

– vaj

– tejföl

– vöröshagyma

– só, bors

– zöldfűszerek

– reszelt sajt

Így készítsd:

A lereszelt burgonyát szépen egyenletesen terítjük el egy vajjal alaposan kikent tepsiben. Az ízesítéshez sózzuk, borsozzuk meg és szórjunk rá a kedvelt zöldfűszerekből. Ezt követően egy edényben olvasszunk fel kevés vajat, amit öntsünk a tejfölbe, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, majd ezzel az öntettel alaposan terítsük be a tepsiben lévő burgonyát.

Végül szórjuk meg bőséggel reszelt sajttal, majd süssük aranybarnára 45-50 perc alatt a sütőben.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET