A burgonya számos értékes komponenst, vitamint és nyomelemet tartalmaz anélkül, hogy hús tartalmú lenne. Ezért bátran fogyaszthatják a diétázók is, hiszen laktató, de nem hizlaló.
Ezúttal egy tejfölös, burgonyás egytálétel receptjét mutatjuk be, így máris érdekesebbé varázsolhatjátok a vacsoraélményt.
Hozzávalók:
– 4-6 nagyobb burgonya
– vaj
– tejföl
– vöröshagyma
– só, bors
– zöldfűszerek
– reszelt sajt
Így készítsd:
A lereszelt burgonyát szépen egyenletesen terítjük el egy vajjal alaposan kikent tepsiben. Az ízesítéshez sózzuk, borsozzuk meg és szórjunk rá a kedvelt zöldfűszerekből. Ezt követően egy edényben olvasszunk fel kevés vajat, amit öntsünk a tejfölbe, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, majd ezzel az öntettel alaposan terítsük be a tepsiben lévő burgonyát.
Végül szórjuk meg bőséggel reszelt sajttal, majd süssük aranybarnára 45-50 perc alatt a sütőben.