Hozzávalók
- 1 kg lép
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 3 púpozott evőkanál zsír
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanál Delikát 8 ételízesítő
Elkészítési módszer
Először a lépet alaposan megmossuk, eltávolítjuk a gerincéről a zsírmaradékot. Kis csíkokra vágjuk a húst, ami körülbelül 4-5 mm-es csíkokat jelent.
A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát. Az aromás fűszereket – a feketeborsot, a köményt, a pirospaprikát és az ételízesítőt – a dinsztelt hagymára szórjuk.
Hozzáadjuk a lépet, és annyi vízzel öntjük fel, hogy épp csak ellepje. A húst addig főzzük, amíg megpuhul – ekkor szükséges lehet némi vizet hozzáadni.
Resztelt májas módra is elkészíthetjük a lép pörköltet, amely szintén egy nagyon ízletes étel.
Természetesen a lép pörkölt ideális köretnek a klasszikus magyar burgonya.