HírekReceptek

Lép pörkölt – Az igazi magyar gasztronómiai élmény!

Hozzávalók

  • 1 kg lép
  • 2 fej nagy vöröshagyma
  • 3 púpozott evőkanál zsír
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kiskanál Delikát 8 ételízesítő

Elkészítési módszer

Először a lépet alaposan megmossuk, eltávolítjuk a gerincéről a zsírmaradékot. Kis csíkokra vágjuk a húst, ami körülbelül 4-5 mm-es csíkokat jelent.

A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát. Az aromás fűszereket – a feketeborsot, a köményt, a pirospaprikát és az ételízesítőt – a dinsztelt hagymára szórjuk.

Hozzáadjuk a lépet, és annyi vízzel öntjük fel, hogy épp csak ellepje. A húst addig főzzük, amíg megpuhul – ekkor szükséges lehet némi vizet hozzáadni.

Resztelt májas módra is elkészíthetjük a lép pörköltet, amely szintén egy nagyon ízletes étel.

Természetesen a lép pörkölt ideális köretnek a klasszikus magyar burgonya.

Lép pörkölt burgonyával

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET