A mag nélküli dinnyék időben nagy népszerűségnek örvendtek, de nem sokkal később, csillaguk hanyatlani kezdett. Miért nem terjedt el teljesen világszerte a mag nélküli változatok termesztése? Imádjuk a görögdinnyét, de bevalljuk, a rengeteg magtól való megszabadulás valóban munkaigényes folyamat!
Szeretnél mag nélküli dinnyét vásárolni mindig? Nagyszerűen praktikus lenne, de bizonyos vélemények szerint ez a fajta igen káros az egészségre. István, nézzük meg az igazságot ennek kapcsán.
Ahhoz, hogy a dinnye mag nélküli legyen, génmanipulációval kell bánni, ami elég költséges és az egészségünkre nézve bizonyára nem a legjobb.
A mag nélküli dinnyében van némi mag, egészen pontosan kisebb, éretlen magkezdemények, amik kevésbé zavaróak, és alig vesszük észre, amikor megeszünk egy szeletet.
Azok, akik nem szeretnek a dinnyemagokkal bajlódni, érdemes tudniuk, hogy kutatások szerint a mag nélküli zöldségek és gyümölcsök a jövő generációiban termékenységi problémákat okozhatnak.
Tudatosan kell figyelnünk, hogy milyen élelmiszereket viszünk be a szervezetünkbe. Meg kell fontolnunk, mennyire engedhetjük meg magunknak a kényelmet.
Nem csak a kényelem kedvéért válasszunk mag nélküli dinnyét a magos dinnye helyett. Ezenkívül érdemes lenyelni néha néhány magot, hiszen a dinnyemag számos hasznos tápanyagot tartalmaz.