Receptek

Megnyitható többször is, nem igényel gőzölést, és nem romlik el!

A befőzési időszak hamarosan kezdetét veszi, hiszen az eper és a meggy már szépen pirosodik. Milyen módszerrel teszed el az első nyári gyümölcsöket?

Mindegyikünknek megvannak a saját bevált technikái, most pedig bemutatok egy módszert, amely lehetővé teszi a gőzölés elhanyagolását. Egyszerű, és a forró nyári napokon nem kell a konyha hőmérsékletét feleslegesen növelned.

Szüksége lesz a következőkre:

4 kg gyümölcs (alaposan megmosva és megtisztítva)

1 kg cukor

1 késhegynyi szalicil

1 liter víz

Elkészítés:

Beszerezz egy nagy, hibátlan zománcú fazekat és néhány steril befőttesüveget. Az üvegeket mosogatószerrel alaposan mossuk ki, majd borítsuk egy tiszta konyharuhára, hogy a víz lecsepegjen – nem szükséges kitörölni.

A vízbe adjuk hozzá a cukrot, keverjük, amíg fel nem oldódik, majd forraljuk fel. Apránként adjuk hozzá a gyümölcsöket.

Amikor az összes gyümölcs felforr, szűrőkanál segítségével tegyük az üvegekbe, majd a végén öntsük fel a forró lével.

A megtöltött üvegek tetejére helyezzünk el egy kevés szalicilt, majd zárjuk le légmentesen. Ha celofánnal zárjuk le, akkor két réteget használjunk, és a két réteg közé tegyünk egy kevés szalicilt.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET