Hozzávalók: Az ízorgiáért
2 kakascomb
15 dkg medvehagyma
4 gerezd fokhagyma
majoránna
só
őrölt fekete bors
házi széles metélt
2 kávéskanál olaj
alufólia (kb. 1 méter)
Recept: Az ízorgia rejtett kulcsa
A kakascombok lenyűgöző alakját először is a bőröktől való megszabadulással kezdjük, majd folytatjuk a csontok eltávolításával, hogy ezután a húsokat szépen kiklopfolhassuk. Az ízhatárokat meghaladó só- és borskeveréket, valamint gazdagon odorító majoránnát szórok rájuk, majd bátran reszelve adom hozzájuk négy további fokhagymagerezd lényegét.
Az ezzel megkapott kakas-dícséret egységünket szorosan feltekerem, hústűvel rögzítem, hogy azután szorosan betakarjam alufóliával. Az alufólia két végét vigyázzan megcsavarom, majd az előkészített hús-költeményeket a hűtőbe teszem, hogy ott 12 órán keresztül pihenjenek.
A hűtőből kivéve alufóliába bugyoláljuk a kakaskomb-szobrokat, amit egy edényben tárolunk. A tavasz illatát idéző húslevessel áztatom meg, majd nagyon alacsony lángon főzöm 6 órán át. Így leszűröm és végül újra hűtöm, hogy a szeleteléshez felkészüljön.
A házi széles metéltet finoman megfőzöm, azután ráadásként az apróra vágott és olajon kifejtett medvehagymával keverem bele. A roládokat felszeletelve tálalom a metélttel.