Bár mindenki ismeri és fogyasztja, kevesek számára ismertek a csirkezúza egészségünkre gyakorolt hatásai!
A csirkezúza előnyeinek kiaknázása igen előnyös lehet egészségünkre nézve. Összegyűjtöttünk néhány okot, ami miatt érdemes beépíteni étrendünkbe.
1. Természetes méregtelenítő segítő
Az emberek hagyományaiban elterjedt a csirkezúza fogyasztása, amely hozzájárul a szervezetben felhalmozódott méreganyagok megszabadításához és az emésztés javításához.
2. A növekedés elősegítője
A csirkezúza cinkben gazdag, amely segíti az immunrendszert és fontos szerepet játszik a növekedés szabályozásában gyermekkorban. Célszerű egynél idősebb gyermekeknek csirkezúzát adni, ugyanis elősegíti a csontok, körmök és a haj egészséges fejlődését.
3. Lassítja az öregedést
Magas proteintartalma elősegíti az anyagcserét, szeléntartalma pedig lassítja az öregedési folyamatokat és megakadályozza a tumorok kialakulását. A szelén olyan fontos a pajzsmirigy és a hormonháztartás egészségének szempontjából, mint a jód.
4. Vitamin- és ásványi anyag bomba
A csirkezúza gazdag többek között B9-vitaminban, magnéziumban, folsavban, vasban, mangánban és foszforban. Különösen ajánlott vérszegénységben szenvedőknek.
5. Vese-barát étel
Hámozzuk le a zúza bőrét, alaposan szárítsuk meg és daráljuk porrá. Ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a port, akár a veseköveket is feloldhatja.
A csirkezúza számos jótékony hatással bír egészségünk szempontjából. Kiváló tápanyagforrás, melyet bátran beépíthetünk étrendünkbe és hosszú távon profitálhatunk belőle. Próbálja ki Ön is!