Ki ne lenne oda a klasszikus francia krémesért? Ez a sütemény könnyedén elkészíthető, és az íze egyszerűen varázslatos.
Az alapanyagok:
1 csomag krémeslap250 ml folyékony habtejszín
A varázslatos krém alapanyagai:
500 ml tej4 tojás4 evőkanál liszt10 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor
Tálaláshoz:
A titok nyitja a szeretetteljes elkészítés. A lisztet elkeverjük 100 ml tejjel és oldalra tesszük. A többi tejet összevegyítjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, és tűzhelyre tesszük, állandó kavargatás mellett. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a lisztes keveréket, és folytatjuk a főzést. Akkor van kész, amikor a krém megvastagszik. Ekkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, óvatosan átkeverjük.
A tálalás fortélyai:
A tepsibe helyezzük az első lapot, rákanalazzuk a krémet, majd egyenletesen elsimítjuk egy spatulával vagy egy nagyobb kés élével. Ezután következik a habbá vert tejszín, amit szintén egyenletesen elosztunk a tetején, majd ráhelyezünk egy újabb lapot. Ezt követően a süteményt hűtőbe helyezzük a következő napig. A szeleteléshez egy éles kést javaslunk használni. A tálba helyezett szeleteket megszórjuk porcukorral.
Ízletes élvezeteket kívánunk!