A banán napjában való fogyasztás nem csak fejlett érzékelőink számára vonzó. A finom, édes, selymes ízű gyümölcsünk süteményekben, smoothie-kban és even liszt formájában is használható. De most bemutatjuk a legújabb módot a használatára: a banántejet! Ha laktózérzékeny vagy, ez hamarosan a kedvenc tejhelyettesítődé válhat!
A banántej nem tartalmaz kalciumot vagy fehérjét, mint a tejtermékek, de remek forrása a B6- és C-vitaminoknak, a káliumnak, a mangánnak, az élelmi rostoknak, a biotinnak és a réznek. Teljesen vegán és laktózmentes, így a legtöbb diétába könnyedén beilleszthető.
Bár a banántejet már az üzletben is megvásárolhatjuk, nézd meg az összetevőket és rájössz, hogy gyakran tartalmaz gabonákat és dióféléket, és adalékanyag is lehet benne. A 100%-ban tiszta és természetes banántej rendszeres fogyasztása szinte megfizethetetlen. Otthoni elkészítésével mindenképp jobban jársz!
2 adaghoz szükséges hozzávalók:
– 1 hámozott, feldarabolt, lefagyasztott banán
– 1 bögre víz
– csipet só
– fahéj ízlés szerint
Tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe és addig kevergesd, amíg teljesen sima folyadékot nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még vizet! Azonnal elfogyasztható, de a hűtőben két napig is eláll.
Reggeli müzlihez, smoothie-hoz hozzáadva, sütéskor vagy kávé helyettesítőként is fogyaszthatod. Élvezd az édes banán ízét tejjel!
HOZZÁSZÓLÁSOK
Kuffer Kriszti
SZÓLJ HOZZÁ, MEGSZERETNÉNK HALLANI A VÉLEMÉNYED!
Tedd meg ide a véleményedet!
Írd be a neved!
Ellenőrizd az e-mail címedet!
Emlékeztesd a böngészőt a nevemre és email címemre a következő hozzászóláshoz.
Δ