Reklám
A muszaka elsősorban a görög, török és balkáni konyha része. Ez egy zöldségekből rétegezett étel. Bizonyos helyeken a zöldségeket darált hús adja a réteget. Nagyon finom, és sokféleképpen elkészíthető. Tálalható ebédre, reggelire és akár megengedhetjük magunknak ennek a kis bűnnek a vacsorára történő elfogyasztását is.
Reklám
Alapanyagok:
1,5 kg burgonya
1 kg padlizsán
2-3 cukkini
2 vöröshagyma
3 evőkanál olaj
3-4 paradicsom
200 ml paradicsomlé
oregánó
kakukkfű
bors
paprika
só
Elkészítés:
1. Főzzük meg a burgonyákat a héjukban, majd hagyjuk kihűlni őket és hámozzuk meg.
2. Vágjuk őket karikákra. Azután mossuk meg és vágjunk kockákat a cukkiniből és a padlizsánból. Egy serpenyőben öntsünk bele egy kis olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a paradicsomot, majd a cukkinit és a padlizsánt. Pár percig pirítsuk őket, amíg levet eresztenek, majd a víz el is párolog róluk.
3. Adjunk hozzájuk a fűszereket és a sót.
4.Vegyük le róluk a tűzet, majd hagyjuk kihűlni a keveréket.
5. Olajozzunk ki egy tepsit vagy egy kerámia sütőtálat, majd rétegezzünk bele a krumplit és a zöldséges keveréket. A legfelső réteg legyen a burgonya. Öntsünk rá kb. 300 ml vizet, majd tegyük be a sütőbe 25 percre.
6.Ha szeretnénk, hogy a burgonya szépen megpiruljon, keverjünk össze egy teáskanál pirospaprikát két evőkanál olajjal, és ezt a keveréket kenjük a tetejére, mielőtt betennénk a sütőbe.
Reklám