A szilvalekvár megemlítésekor legtöbbünknek a nagyszülők gondoskodó kezekkel készített, utánozhatatlan szilvalekvárja jut eszébe. Szerencsére van lehetőségünk kilépni a nosztalgia utáni vágyakozásból és saját magunk elkészíteni azt a mennyei szilvalekvárt, szerencsére van rá receptünk!
These are the necessary ingredients:
7 kg szilva
1 kg cukor
2 dl 10%-os ecet
olaj
Preparing steps:
A befőzéshez az ideális szilva jó állapotú, nem rohadt és nem kukacos. Lehet kicsit puha vagy szottyadt is. Használjunk elegendően nagy fazekat, amibe a szilva kényelmesen elfér, a fazék oldalát pedig kenjük be olajjal.
A kimagozott, alaposan megmosott szilvát tegyük a fazekba, adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Kavargassuk 7 órán keresztül kis lángon, míg a lekvár nem kezd buborékolni, majd növeljük a hőt és főzzük további 40 percig nagy lángon.
Még melegen töltődjön a lekvár jól megmosott üvegekbe, zárjuk le légmentesen és tároljuk télre. Bár kissé időigényes a folyamat, de aki szereti a szilvalekvárt, annak ez minden fáradtságot megér.
Cikkünk szerzője: