A nokedli egy rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető köret. Mindössze néhány alap hozzávalóból áll, mégis remekül képes feldobni például egy húsételeinket. Tojással összekeverve önálló ételként is nagyszerű élmény!
Az alapanyagok
40 dkg finomliszt, 1 nagy tojás, 1 csipetnyi só és annyi víz, amennyivel a tészta nem lesz kemény.
A recept leírása
Először a lisztet, a tojást és a sót összekeverem egy tálban. A tésztát hozzáadom annyi vízzel, hogy a tészta állaga ne legyen túl kemény.
Ezt követően egy nagy fazékban vizet forralok. Amit egy kisebb adag tésztát a nokedliszaggatóra teszek, és egy lapáttal fel-le mozgatom a szaggatón. Így a tészta átesik a lyukakon, és azonnali főzés után kész is.
Amikor az összes tésztát átszaggattam, a fazékban lévő nokedlit leszűröm, és hideg vízzel leöblítem.
És íme, kész is a friss, házi nokedli!