Amire szüksége lesz:
0,5 kg liszt,
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 natúr joghurt,
2 dl víz.
A kenyér elkészítése:
0,5 kg liszt, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tk szódabikarbóna, 2 natúr joghurt és 2 dl víz összekeverése a kulcsa a kenyér készítési folyamatának. A tésztát nem kell túlzottan kidolgozni. Kezdetben ragacsos tésztát fog kapni, de ne ijedjen meg. A dollár körülbelül 40-50 percet sütött 180 fokos előmelegített sütőben. Az első 40 percig a tetején volt a fedél, és csak az utolsó 10 percben vettem le. Alsó-felső sütési módot használtam a sütőben. Emellett használtam sütőpapírt is a jénaial.
Szöveg és fotó: Évi Sikari