ÉletmódHasznosHírekReceptek

Oreo Álomtorta – A desszertek királynője

Mascarpone és Oreo találkozása – a sajttorta, amiért mindenki rajong – és még könnyű is elkészíteni

Na igen, egyértelmű, hogy erről a desszertről nem mondható el, hogy egészséges lenne, azt sem, hogy a fogyásban segít. Viszont! Biztosan elmondhatom róla, hogy őrületesen finom, nemcsak egy kicsit, hanem nagyon. Jobb, ha egyből belevágunk az elkészítésébe, ígérem, elfogyni sokkal gyorsabban fog.

Hozzávalók:

– 30 darab Oreo-keksz

– 4 ek olvasztott vaj

– 250g mascarpone

– 6 ek porcukor

– 1 kk vanília (vagy 1 tasak vaníliacukor)

– 500 ml habtejszín

A sajttorta elkészítése:

A habtejszínt betesszük a mélyhűtőbe!

20 db Oreo kekszeket apróra zúzunk egy nagyobb keverőtálban. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük, amíg masszív masszát nem kapunk. Egy (~16cm-es) tortaformába öntjük és egyenletesen elhelyezzük a forma alján, majd erősen lenyomkodjuk.

A mascarponét a porcukorral és a vaníliával krémesre keverjük. A habtejszínt most már kivehetjük a mélyhűtőből és egy másik tálban habosra verjük kézi mixerrel. Hozzátesszük a sajtkrémet és alaposan összekverjük.

4 db Oreo kekszet kisebb darabokra törünk és hozzákeverjük őket a masszához (apróra vágott gyümölcsöt is tehetünk bele, pl.: eper, áfonya, konzervbarack). A sajtos-habos masszát ezután a tortaformába kanalazunk és szépen elsimítjük a tetejét.

A tetejét a megmaradt keksszel (gyümölccsel) diszítjük és az egészet betesszük a hütőbe pihenni. Semmi pánik! Csak 3 órát kell hűsölnie, utána már fogyasztható!

Ha tetszett a recept, nézd meg ezeket is:

– Édenkerti édesburgonya krémleves

– Túróval töltött kaliforniai paprika

„Jó étvágyat kívánok!”

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
45 éves egyéni vállalkozóként többéves tapasztalattal rendelkezem tartalomírás és szövegírás területén. Egyedülálló anyaként otthonról dolgozom, hogy rugalmasan oszthassam be az időmet, és minél több időt tölthessek a lányommal. Szenvedélyem az igényes,…

EZ MÉG ÉRDEKELHET