Az otthoni kiwi termesztése akkor a legmegfelelőbb, ha március és május között kezdünk neki az ültetésnek. A legjobb, ha egy minél érettebb, de egészséges gyümölcsöt választunk.
Mossuk meg a kiwit, vágjuk négyfelé. A kiwi belsejét kanállal kaparjuk ki, majd helyezzük azt egy tálba meleg vízben. Keverjük el jól, várjuk meg míg a víz lehűl.
Az egész masszát öblítsük le egy szűrő segítségével, míg a magokat a kiwi belsejétől könnyedén külön tudjuk választani. A magokat terítsük szét egy papírtörlőn, és hagyjuk őket 2-4 órát száradni. A száraz magokat tekerjük be egy vattába, majd helyezzük el őket egy langyos vízzel teli edényben.
A tálkát borítsuk le műanyag fóliával, és tegyük egy világos, napos helyre. Éjszakára vegyük le róla a fóliát, majd reggel, mielőtt visszatennénk, öntözzünk rá egy kicsit. Kb. 7-10 nap múlva kezdenek majd csírázni a magok.
Egy cserép aljába tegyünk agyagos földet, mélyítsünk kb. 5-10 milliméteres lyukakat és mindenikbe tegyünk 2-3 magot. Egy vékony réteg földdel takarjuk le a magokat, majd öntözzük meg egy kicsit.
Műanyag fóliával takarjuk le a cserépet. 3-6 nap múlva kezdenek csírázni a magok. A kiwi magokból növekvő hajtások igen jól bírják a hideget, ezért, ha már megfelelően nőttek, akkor akár ki is ültethetjük őket a kertbe. Ha bent tartanánk őket, a télen hagyjuk őket nyugalomban, mérsékeljük az öntözést, elég ha 2-3 hetente adunk nekik vizet.
Tavasszal és nyáron viszont kétnaponta öntözzük meg őket. A kiwi igen hálás növény, egy évben akár többször is szüretelhetünk róla.