Ilyen tippet talán még sosem hallottál: a liszt kihagyható a panírozásnál. Nem fogod elhinni, de először mi is nagy szemekkel bámultunk ki a fejünkből ezen az információn, de miután kipróbáltuk, azt kellett tapasztalnunk, hogy hihetetlenül ízletes lett a végeredmény!
Mi szükséges tehát a panírhoz, ha kihagyjuk a lisztet?
Hozzávalók:
4 csirkemell
40 gramm méz
30 mustár
3-4 cikk fokhagyma
50 gramm majonéz
só
piros paprika
30 ml növényi olaj
Elkészítés:
Egy tálba tedd a mustárt, az olajat, az összezúzott fokhagymát, a mézet, a paprikát, és a majonézt, majd alaposan keverd össze őket.
Sózd meg a szószt ízlés szerint, sőt, aprított fűszernövényekkel is gazdagíthatod. Jól keverd el!
A csirkemelleket alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékonyan, és áztasd a szószba. Hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek, legalább 1-2 órán át. Ezután vedd ki a hússzeleteket a szószból, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tepsit tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a húst 40 percig. Közben fordítsd meg, hogy mindkét oldala egyenletesen átsüljön. Tálalhatod kedvenc salátáddal, vagy köreteddel.