Elképesztően ínyenc és egyszerűen elkészíthető. Ha az unalmas spagetti receptek helyett valami betöltően egyedi finomságra vágysz, ez a recept biztosan szeretetedre talál! Azon kapom magam, hogy mindig ezt kívánom…
1. Hozzávalók
– 50 dkg darált hús
– 1 db vöröshagyma
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 ek piros paprika
– 5 db gomba /csiperke vagy hasonló/
– 680 g paradicsom szósz
– 500 g spagetti tészta
– 220 g krémsajt /pl.: Philadelphia/
– 425 g rikotta
– 1 dl tejföl
– 10 dkg parmezán
– ízlés szerint só
– ízlés szerint bors
– ízlés szerint bazsalikom
– ízlés szerint majoranna
– ízlés szerint oregano
– ízlés szerint szárított petrezselyem
2. Elkészítés
– A hagymát és fokhagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.
– Megszórjuk piros paprikával, majd hozzáadjuk a darált húst és megbarnítjuk. Én marha, sertés és borjú keverékét használok.
– Amikor a hús már nem nyers, hozzáadjuk a szeletelt gombát. Alaposan átforgatjuk és puhára főzzük.
– Hozzáadjuk a paradicsomszószt és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel, fokhagyma porral.
– A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. A sajtokat összekeverjük a tejföllel.
– A parmezán sajtot is hozzá keverjük és fűszerezzük fekete borssal.
– A kifőtt tésztát összekeverjük a húsos raguval.
– Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Egy kis vajjal megkent sütőedény aljára egy adag húsos tésztát helyezünk.
– Megkenjük a sajt krémmel.
– Újra tészta és sajt krém következik majd az utolsó réteg a maradék tészta.
– Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
– A sütőben 15-20 percig sütjük, amíg arany barnára sül. (elkészítési idő kb. 1 óra)
Jó étvágyat kívánok hozzá, Török Henrietta.