Nem egyedül húsok, halak vagy sajtok kaphatnak panírt – többféle zöldség is igazán finom lehet, ha krémes bundába burkoljuk őket. Próbáltad már cukkinivel, vagyl esetleg olajbogyóval?
Ezen a napon, érdemes kipróbálnod valamelyik receptünket!
1. Klasszikus panírozás
Minden alkalmazásnál ropogós és aranybarna marad a panír.
Hozzávalók:
½ adag víz
125 gramm liszt
4 db tojás
1 kanál olaj
só saját ízlésednek megfelelően
Elkészítése:
1. A tojásokat süsd fel úgy, hogy a fehérjét és a sárgáját elkülöníted. A tojásfehérjéből készült habot tárold a hűtőben.
.Kezdd hozzá a tojássárgájához az olajat, a vizet és a sót
.Ha ez megvan, add hozzá a megfelelő módon tárolt lisztet, és kézzel kiválasztva keverd össze addig, amíg csomómentessé válik
4. Egy kis mennyiségű tömegből készíts keveréket a felvert tojásfehérjével
5. ezután forgasd bele a panírozandó alapanyagot (zöldség, hús stb)
2. Sajttal panírozás
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
3 evőkanál majonéz
4 tojás
100 gramm szárított sajt
só
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet, a majonézt és a tojásokat, ezt követően add hozzá a reszelt sajtot
2. Eztán forgasd bele a húst, zöldségeket, majd forró olajban pirítsd meg.
3. Tejszínes, cukros keverék
Hozzávalók:
½ adag zsíros tejszín
3 tojássárgája
liszt
só, és cukor saját ízlésed szerint
Elkészítése:
1. Keverd össze a tojássárgáját a sóval és a tejszínnel
2.Hozzáadjuk a cukrot, és annyi lisztet, hogy a kapott keverék ne legyen túlságosan híg, de sem túlságosan sűrű