Hozzávalók
Az alábbiakból az elkészítéshez
– 6 tojás
– 2 zöldhagyma
– 10 dkg füstölt szalonna
– 10 dkg konzerv kukorica
– 5 dkg reszelt sajt
– Só
– Őrölt fekete bors
– Pirospaprika
Elkészítés folyamata
Az elkészítés előtt a szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. Ezután kiszedjük a zsírból és félrehajítjuk. Három edényt készítünk elő, mindegyikbe 2-2 tojást ütünk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk mindegyiket.
Az első edényben a tojáshoz hozzákeverjük a felaprózott zöldhagymát, a másodikba a kukoricát, a harmadikba pedig egy kevés pirospaprikát és a korábban megpirított szalonnakockákat.
Az előzőleg elkészített serpenyő zsírját felmelegítjük, és kisütjük benne az első edényben lévő tojást. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és átsütjük a másik oldalát. A második és harmadik adag tojást is ugyanezen a módón sütjük meg.
Az így elkészült tojásropogósokat egymásra helyezzük, mindegyik közé reszelünk sajtot, hogy a meleg összetartsa őket. Végül a rakott tojásunkból pogácsaszaggatóval, vagy egy egyszerű pohárral kerek formákat vágnak ki. És már tálalható is a vendégváró fogásunk!