A cukkini ideális választás a nyáron. Kedvező áru, rendkívül egészséges és számtalan módon felhasználható. Most rántott, bundás cukkini csíkok készítését mutatjuk be. Tanácsos bőségesen készíteni belőle, mert a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók:
500 gramm cukkini
1 tojás
100 gramm zsemlemorzsa
50 gramm sajt
60 gramm liszt
¼ teáskanál csípős paprika por
⅕ teáskanál só
¼ teáskanál bors
20 ml olívaolaj
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál piros paprika por
1 teáskanál Provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
1. Először is tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra a cukkinit. Pré- melegítsük a sütőt 200 Celsiusra.
2. Helyezzük a cukkini csíkokat egy tálba, majd szórjuk meg sóval és borssal.
3. Egy külön tálban keverjük össze a sajtot, a zsemlemorzsát, a csípős paprikát, 1 teáskanál sót, a fokhagyma port, a piros paprika port és a Provence-i fűszereket.
4. Egy másik tálban verjük fel a tojást.
5. Vegyük elő egy újabb tálkát, ebbe tegyük a lisztet, majd forgassuk be a cukkini csíkokat.
6. Ezután a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsás, fűszeres keverékbe forgassuk a cukkini csíkokat.
7. Készítsünk elő egy tepsit, béleljünk ki sütőpapírral, spricceljük meg olívaolajjal, majd helyezzük szorosan egymás mellé a bepanírozott cukkini csíkokat.
8. Süssük a cukkini csíkokat 7 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük további 7 percig.
Tálaljuk friss, kapros tejfölös szósszal. Nagyon gyorsan elkészíthető és pillanatok alatt elfogy!