A rántott hús újraértelmezése: búcsú az olajszagtól
Rántott hús? Mindannyiunk családja kedveli ezt az ételt, legyen szó sertésről, pulykáról vagy bármi másról. Azonban az olajszag és az olajjal való bajlódás sokszor eljuttathat bennünket a kétségbeesés szélre. A hagyományos módszer helyett kipróbáltam a sütőben való sütést néhány csepp olaj hozzáadásával – és az eredmény? Csúcs szuper volt!
A hús omlós volt, nem úszott a rántásban, és a tűzhely tisztán maradt. Nem kellett ablakot nyitni a végén, és az összes olaj kifröcsögés okozta aggódalom megszűnt.
Hogyan készítsünk sütőben sütött rántott húst?
Az előkészítési folyamat ugyanaz, mint a hagyományos rántott hús esetében: a húst kiküszöbölik, fűszerezik, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatják. A különbség itt van: a sütőben sütjük a húst, nem pedig serpenyőben.
A sütőt előmelegítjük alsó felső sütésre 210 fokon (ez a hőmérséklet és idő a sütőjétől függően változhat). A sütőpapírt bekenjük olajjal, belehelyezzük a húsokat és a tetejükre is kenünk olajat. Az első 10-15 perc után a hőfokot visszaveszem 190 fokra, de ez is eltérő lehet attól függően, hogy mennyire erős a sütőnk.
30-40 perc: az ideális sütési idő
Általában 30-40 percig sütöm ezeket a finomságokat, közben egy tűpróbát végzek a húsállag ellenőrzése végett, és időközben megfordítom őket, mivel a sütőm nem süt egyenletesen. Ennek befejezése után, 220 fok körüli hőmérsékleten sütöm készre a húsokat, mindig óvatosan figyelve, hogy ne süljenek túl.
Ez a rántott hús új megközelítése egy kalóriacsökkentett, kevésbé olajos változat, amely még mindig megtartja azt a finom ízt és a ropogós textúrát, amit annyira imádunk. Próbálja ki Ön is! Talán még ma éjszaka is rántott húst süt a családjának.