Bemutatunk nektek egy olyan csirkehúsleves receptet, amit sajtgombóccal gondoltunk még izgalmasabbá tenni. Garantáltan kétszer fogjátok tálalni.
Hozzávalók:
A leveshez: 2,5 l csirkehúsleves alaplé, 1 db sárgarépa, 5 db burgonya, 6 evőkanál olaj, 1 db zöldpaprika, 1 db hagyma, só, őrölt fekete bors.
A sajtgombóchoz kell:
100 g sajt, 100 g liszt, 70 g vaj, 1 tojás, só.
Útmutató főzéshez:
Először is reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a lisztel, a puha vajjal, a felvert tojással és a sóval. Miután a massza jól összeállt, tegyük a hűtőbe fél órára. Kockázzuk fel a megtisztított, megmosott burgonyát. A csirkehúsleves alapléjét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, majd amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a burgonyát.
A hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel, a répát reszeljük le és pirítsuk meg a hagymával együtt, forró olajban. A zöldpaprikát kockázzuk fel és pirítsuk a hagymás-répás keverékkel. Ezután tegyük a zöldségkeveréket a levesbe, és főzzük 15 percig. A sajtos masszából készítsünk apró golyókat, majd adjuk a leveshez és főzzük további 10–15 percig. Ha szükséges, ízesítsük még.
A sajtgombócleves tálalása melegen történjen, a tetejére szórjunk felaprított petrezselymet. Élvezzék az ízeket!