HírekReceptek

Sajtgombóccal bolondított csodás csirkehúsleves: egy finom meglepetés napunk közepén

Bemutatunk nektek egy olyan csirkehúsleves receptet, amit sajtgombóccal gondoltunk még izgalmasabbá tenni. Garantáltan kétszer fogjátok tálalni.

Hozzávalók:

A leveshez: 2,5 l csirkehúsleves alaplé, 1 db sárgarépa, 5 db burgonya, 6 evőkanál olaj, 1 db zöldpaprika, 1 db hagyma, só, őrölt fekete bors.

A sajtgombóchoz kell:

100 g sajt, 100 g liszt, 70 g vaj, 1 tojás, só.

Útmutató főzéshez:

Először is reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a lisztel, a puha vajjal, a felvert tojással és a sóval. Miután a massza jól összeállt, tegyük a hűtőbe fél órára. Kockázzuk fel a megtisztított, megmosott burgonyát. A csirkehúsleves alapléjét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, majd amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a burgonyát.

A hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel, a répát reszeljük le és pirítsuk meg a hagymával együtt, forró olajban. A zöldpaprikát kockázzuk fel és pirítsuk a hagymás-répás keverékkel. Ezután tegyük a zöldségkeveréket a levesbe, és főzzük 15 percig. A sajtos masszából készítsünk apró golyókat, majd adjuk a leveshez és főzzük további 10–15 percig. Ha szükséges, ízesítsük még.

Ízletes sajtgombócleves

A sajtgombócleves tálalása melegen történjen, a tetejére szórjunk felaprított petrezselymet. Élvezzék az ízeket!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET