Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
12 dkg vaj (lehet margarin is)
14 dkg krémsajt (most alkalmam nyílt egy doboz háromszög sajtot felhasználni)
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 teljes tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor
A tetejére:
1 tojás,
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt, szezám- és köménymag
Elkészítése:
Először is a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ezt követően a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk egy lisztezett deszkán. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd ráreszeljük a sajtot.
Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágjuk a tésztát. A rudak felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal hintjük meg. Természetesen, ha szeretné, pogácsákat is szaggathat belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt nincs hulladék.
A felvágott rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon jó hír, hogy másnapra is tárolhatjuk, elkészítésem után kipróbáltam, és ugyanolyan élvezhető maradt.